Форма входу

Пошук

Календар

«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Понеділок, 29.04.2024, 21:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Новомосковський міський історико-краєзнавчий музей ім. П. Калнишевського
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Лютий » 24 » Патріотично-виховний захід до Дня Пам'яті Героїв Небесної Сотні
10:11
Патріотично-виховний захід до Дня Пам'яті Героїв Небесної Сотні

Минає час… У кожного з нас із ним свої рахунки, а в України – особливі: більше 350-ти років боротьби за Незалежність! Боротьба за національні інтереси і свободу у українців в крові. 
Напевно не випадково саме напередодні Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні колекція нашого музею поповнилася цінними полотнами нашого земляка, людини-легенди, бандуриста, художника, поета-воїна о. Миколи Сарми-Соколовського, що все своє життя боровся за незалежність України. Три картини – портрет Т.Шевченка, портрет козацького полковника Максима Кривоноса, та мальований тризуб Організації Українських Націоналістів. 
Ми з вами вшановуємо пам'ять героїв різних історичних подій: Битва під Крутами, Голодомор 1932-33 рр., жертв сталінських репресій кінця 30-х років, Бабин Яр. Тепер ми стали сучасниками ще однієї трагедії нашої країни. 
У горнилі Революції Гідності, яка переросла в національно-визвольну боротьбу проти російського імперіалізму, народилася нова українська нація — сплав українців, представників інших етносів як на Заході, так і на Сході України. Їх об’єднує одне прагнення — бути вільними людьми у вільній європейській державі.
У нелегкий час, який зараз, на жаль, панує в країні, хоробрі та сильні духом воїни захищають територіальну цілісність України. Наші військові є втіленням справжньої свободи – без компромісів та меж. Вони – живий приклад героїзму, який переплавив у собі холодний розум та палкі серця.
В антитерористичній операції задіяні наші земляки з 93-ї окремої механізованої дивізії, 25-ї окремої десантно-повітряної бригади, 194-го окремого понтонно-мостового загону. Ми пишаємось нашими військовими, героями АТО. І сьогодні ще тисячі українських воїнів перебувають у неймовірно тяжких умовах на східному фронті, і гинуть, незважаючи на оголошене перемир’я. 
З АТО до Новомосковська не повернулись 11 синів... Справжні патріоти, які хоробро стали на захист України, повинні стати прикладом для сучасників і майбутніх поколінь, взірцем кращих людських якостей – любові до батьківщини, до своїх близьких, свободи, гідності і честі. 
Коли душа бентежна, коли переповнюють її почуття, людина звертається до слова. Учнівська молодь шкіл міста також не залишилась байдужою до тих подій, що відбуваються в нашій країні: біль і страждання, втрати, війна. В тяжку годину випробувань діти мріють, щоб над нашою землею нарешті засвітилась зоря миру і щастя. 
Зі своїми віршами виступили:
1. Гайдін Олександр, НВК № 1, 11 клас, «Hannibal ante portas»
2. Гребенюк Антон, СЗШ № 2, 9 клас, «И сегодня так страшно…»
3. Чокан Кирило, СЗШ № 2, 10 клас, «Звернення до народу»
4. Коваленко Анастасія, колегіум № 11, 8 клас, «Молитва за Україну»
5. Маковська Ольга, СЗШ № 15, 7 клас, «Хочу миру…»
6. Антропов Олександр, НВК № 17, 11 клас, «Моя земля»
7. Хоменко Катерина, ліцей «Самара», 11 клас, «Країна потерпає»
8. Погиба Анна, ліцей «Самара», 8 клас, «Як гарно жити на світі»
9. Полтавець Олександр, СЗШ № 14, 6 клас, «Моя мрія» 
Ми закликаємо вас сьогодні згадати усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, і дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Переглядів: 456 | Додав: Музей
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024